18 Nisan 2013 Perşembe

Günüm için hazırladığım MUFFİNLERİM..

Çalışırken güne giden bayanlara takılırdım."Yine pasta börek gününemi gidyorsunuz"diye.Ama artık ev hanımı olunca bende o silsileye katıldım.Eğlenceli de olmuyor değil...:)Sıra bana gelince eğlence yerine bir telaş sardı beni.Değişikliği çok seven biri olarak değişik şeyler denemek istedim...İlk olarak aklıma TCHİBO dan aldığım muffin kalıplarım ve muffin süsleme aparatlarımla muffin yapmak geldi.Hemde bu sayede kalıplarımıda kullanmış oldum.Veeee ben onlarıı çok ama çokkk sevdim.Aparatlarımın hepsinin fotoğrafını çekemedim.Kusura bakmayın.Sizlere tavsiyem tchibo sitesini takip edip,indirimlerden çok orjinal şeyler alabilirsiniz...İşteee karşınızdaaa MUFFİNLERİMMM :)<
  
   
 iŞTE MUFFİN'İM TARİFİ

2 Yumurta
8 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 fincandan biraz fazla sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Ve isteğe göre kakao
(Tam 12 adet çıkıyor)

YAPILIŞ
 Uzun uzun tarif yazmayacağım.Klasik kek gibi yapıyoruz.Yaptığımız kekimizi 2 kaşık şeklinde kalıplarımıza döküyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.Keklerimiz pişerken 1 su bardağı soğuk süt ile 1 poşet krem şantiyi çırpıyoruz.Sonra üzerine 1 çay bardağı çiğ krema ekleyip 3 dk daha çırpıyoruz ve dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.Pişen keklerimiz soğuduktan sonra 3 numaraları resimde gördüğünüz aparatla  (tchibo muffin süsleme kalıplarının yanında geliyor.Kekimizin ortasını oyuyoruz.Böyle aparatı olmayanlar bir bıçak yardımıyla kekin üzerine yuvarlak çizerek çaY kaşığıyla oyabilirler.(Bu kalıbımı kaybettiğim bir gün böylede denedim oldu merak etmeyin)Ardından dolaplap taki kremamızı krema torbasına koyarak içini oyduğumuz bölümden başlayarak dolduruyoruz.Burdan gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış.Ben bitter çikolatayı bermari usulu eritip resimde gördüğünüz gibi şekiller verdim.Ardından eminönünden aldığım pasta bocuklarını üzerine serptim.Kekimiz bir gece dolapta bekleyince lezzeti artıyor...Umarım güzel anlatabilmişimdir.AFİYET OLSUN.

4 yorum: