MALZEMELER
2 kg çilek8 su bardağı toz şeker (Ben 7 su bardağı kullandım)
yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tereyağ
Yapılışı
Erikleri güzelce temizleyip bir tencereye alın.Aldığınız çilekleri blendır yardımıyla iyice ezin.Ezdiğiniz çileklerin üzerine yarım limonun suyu ve bir çay kaşığı tereyağ ekleyin.(Bu püf nokta sevgili cahide jibek arkadaşın sitesinden öğrendim.Marmaletın şekerlenmesini önleyip,daha parlak görünmesini sağlıyormuş.)Ocağa alıp iyice göz göz olana kadar kaynatıyoruz.Koyulaşınca sıcak sıcak kavanozlara koyup ağızlarını ters çeviriyoruz ve bir gece bekletiyoruz.Bekletmeden yapan arkadaşlarda var.Öyle hiç denemediğim için bişey diyemeyeceğim.2 kg çilekten resimde gördüğünüz gibi 3 yarım kavanoz ,1 tanede yarım kavanozun yarısı kadar çıktı :) Çok lezzetli oldu...AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder